Blue Flower

Working hard

Op 1 april 2017 zond Nieuwsuur een item uit over 20.000 mensen met autisme die ondanks hun hbo-diploma werkloos thuis zitten. Wat is daartegen te doen? De economie trekt aan dus het werkloosheidspercentage zal rap minder worden. Mensen met autisme zullen echter niet direct vooraan staan. Ondanks dat ze de kennis hebben zullen ze niet direct aangenomen worden.

This article in English

This article in English

Onlangs sloot ik met goed gevolg de 'Lean Six Sigma Black Belt voor Service Industrie' training van The Lean Six Sigma Company af. Voor mij een reden een artikel te schrijven wat nu Lean Six Sigma Black Belt is.

This article in English

Verdwenen er in recent verleden productiebanen naar lage lonen landen, nu is er een trend waar deze banen weer terug komen. In dit verhaal van Brad Power wordt uitgelegd welke stappen met management van General Electric gezet hebben om productie weer in eigen hand te nemen. Ik kan u aanraden ook de achterliggende linkjes te lezen. Zeker het artikel over insourcing van The Atlantic levert belangrijke achtergrond informatie.

Insourcing bij General Electric: het echte verhaal

Door Brad Power 

GE's (General Electric's) "insourcing" van de huishoudelijke apparaten bouw naar de Verenigde Staten wordt gezien als een belangrijk terugdraaien van de trend van het exporteren van banen naar lage lonen landen. Het wordt door de pers gekarakteriseerd als een soort van "onshoring" (in tegenstelling tot outsourcing). Ik [Brad Power] zie het eerder als een "NUMMI deja vu" verhaal. Voor hen die er niet beken mee zijn, NUMMI was een joint venture van Toyota en GM, waarbij Toyota een van GM's slechts presterende fabrieken overnam, en opnieuw inrichtte met een nieuw management systeem, met veel van de zelfde mensen en vakbonden. GE's insourcing is eigenlijk goed vergelijkbaar. Zo, hoe pakte GE dit aan?

 This article in English

Na een hele tijd voor een baas gewerkt te hebben kom je dan ineen thuis te zitten. Vervelend, want van de werkloosheidsuitkering, laat staan de bijstandsuitkering valt moeilijk te leven. Je komt in een vervelende situatie terecht waaruit je moeilijk uit komt. Hoe kom je in deze situatie, en nog beter, wat kan je ertegen doen?

Unemployed, looking for a job


Dit artikel is het laatste deel in een serie van twee artikelen over crowdfunding. Het eerste artikel is Crowdfunding als alternatieve financieringsvorm.

Doordat ik getweet heb over mijn donatie aan The Ocean Cleanup: Feasibility Study kwam ik in contact met Lee Andrews (@CFMentor op Twitter) van de crowdfunding website 'When You Wish' (http://www.whenyouwish.com). De website heeft de nodige documenten die je kunnen helpen met het publiceren van je crowdfunding project.

Lee en ik hebben gediscussieerd over crowdfunding als een tool voor het financieren van een project. In dit artikel ga ik in op de resultaten van deze discussie over het crowdfunding proces.